<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Vervolg 3


Ik praat veel met Mar en A. Luisteren naar me, vinden het niet erg dat ik honderd keer dezelfde dingen vertel en vinden het niet erg wanneer ik weer begin te huilen. Het kan bijna geen toeval zijn dat op dit moment in mijn leven juist zij zo dichtbij me staan. We delen hetzelfde verdriet en ook al kennen Mar en A elkaar verder niet, lijken we gek genoeg verbonden met elkaar. Verbonden door hetzelfde lot, welke een bizarre wending nam nog niet zo heel lang geleden. Door de gesprekken met mij werden Mar en A tegelijkertijd, onafhankelijk van elkaar getriggert en trokken de stoute schoenen aan. Op dezelfde dag stuurden ze een luchtig WhatsApp berichtje naar hun grote liefde. Op zoek, in een laatste poging, naar misschien toch nog een opening.... Binnen 5 minuten werden de berichtjes gelezen en meteen daarna werden ze geblokkeerd. Ik voelde de hele dag hun verdriet, ik raakte zelf helemaal van slag. Zij hebben het aangedurfd, terwijl ze diep van binnen misschien al wisten wat er zou gebeuren. Het was confronterend voor ze en tegelijkertijd hebben zij nu een duidelijk antwoord en weten ze waar ze aan toe zijn. Ik weet dat ik de derde in rij ben... Mar en A zullen me opvangen, alleen ben ik nog niet zo ver. Er komt een moment dat ik mijn trots aan de kant zet en jou een mail zal sturen. 


Die mail heb ik inmiddels gestuurd en ik ben oprecht blij dat je openstaat voor een gesprek. Dit gesprek waar ik recht op heb, na alles wat je tegen mij gezegd hebt. Ik heb je al uitgelegd dat ik geen vrouw ben van ruzies en ook nooit in ruzie van iemand afscheid kan nemen. Ik wil dat je weet dat ik alles op alles zal zetten om netjes en in vriendschap afscheid van elkaar te kunnen nemen. 

Er is nu een hernieuwd contact en ik hoop dat je nu begrijpt dat je lolletjes en grapjes niet altijd goed bij mij binnenkomen. Onze relatie betekende voor mij zoveel meer om er slechts lachend en met grapjes op terug te kijken. 


Begrijp me goed JW er zit nu geen zielig vrouwtje tegenover je. Ik ben een vrouw die op haar kwetsbaarst ongenadig onderuit is gehaald en gekwetst in de voor mij ergst denkbare vorm. Je hebt me finaal neergehaald en als oud vuil achter gelaten. Wegrennend zonder nog n keer om te kijken. Je hebt geen idee wat dat met iemand doet. Ook al heb je een beschadigde vrouw van me gemaakt, ik ben sterk en kom er wel weer. Ik zal weer de vrouw worden die ik altijd was. 

Ja, ik heb je gehaat om wat je met me gedaan hebt. Gehaat om al het verdriet en de pijn die ik gevoeld heb al die maanden. Maar God JW wat heb ik ook onmetelijk veel van je gehouden....

Nog nooit heb ik zoveel van iemand gehouden als van jou. We hebben met z'n tweetjes anderhalf jaar in een rollercoaster gezeten, waar we samen met de volle overtuiging ingestapt zijn en daar waar we samen ook weer uit hadden moeten stappen, ben jij er zonder waarschuwing vooraf alleen uit gesprongen. Mij achterlatend, niet in staat ook de uitgang te vinden. 

Mijn gevoelens voor jou waren intens en oprecht en ik was ervan overtuigd dat dit wederzijds was. Ben ik zo naef geweest? Had ik de tekenen moeten herkennen? Waarom heb ik gedacht dat wat je uiteindelijk met Christel niet aandurfde wel met mij zou aandurven? Ook met haar maakte je toekomstplannen. Ook zij heeft haar huwelijk voor je opgegeven..... 

Of was ik zo verblind door de liefde die ik voor je voelde en daardoor niet gezien heb wat ik had moeten zien? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik alles voor je had willen opgeven. Met volle overtuiging en met alle liefde in mij jou mijn hart heb gegeven. Mijn hart, mijn kostbaarste bezit...


Sinds ons hernieuwde mailcontact heb je een aantal dingen gezegd die mij aan het denken hebben gezet. Zo zeg je oa. dat jij nooit je gezin zult verlaten, nooit je kinderen in de steek zult laten. Door jou zit ik nu in een situatie dat ik dit wel zal moeten doen. Als ik mijn gezin verlaat laat ik dan mijn kinderen in de steek? Denk je daar echt zo over? 

Maakt dat mij door jouw ogen gezien dan een minder mens?

Je zegt nu ook dat je mij helemaal niets verwijt. En dat zeg je na alles wat je mij verweten hebt en me daarmee helemaal kapot gemaakt hebt. Je zegt dat terugneemt dat ik onbetrouwbaar was en dat 'mijn mannen' eigenlijk helemaal de reden niet waren van onze breuk. Weet je hoeveel pijn je mij daarmee gedaan hebt door te zeggen dat ik onbetrouwbaar ben? Nu wil je mij de ware reden van je twijfels vertellen. Die wil ik niet weten JW en ik wil ook niet dat je deze uitspreekt. Je hebt mij al genoeg pijn gedaan, ik heb het al moeilijk genoeg gehad. Ik ga nu uitspreken wat jij vorig jaar november had moeten doen, maar schijnbaar niet durfde. Je hebt voor je vrouw gekozen. Punt. Dat is dat! Alles eromheen zijn domweg laffe excuses geweest, bedoeld om mij zoveel mogelijk pijn te doen en jezelf vrij te kunnen pleiten. 


Kunnen wij weer maatjes worden? Ik denk hier veel over na en ik weet eerlijk gezegd het antwoord nog niet. Ja, ik mis je enorm als maatje, ik mis onze gesprekken maar ook de onbevangenheid hierin. De vraag is of wij ooit weer onbevangen naar elkaar toe kunnen zijn. J. zei laatst heel treffend tegen mij, en ik citeer letterlijk:


M. je bent van buiten een prachtige vrouw maar van binnen nog vele malen mooier. Je bent zo puur en oprecht, van een zeldzaamheid die je maar zelden tegenkomt. Wees je hier bewust van in het maken van je keuzes. Jij verdient alleen het allerbeste. Een maatje is iemand die echt om je geeft, altijd van je houdt, hoe je ook doet, wat je ook zegt en je niet bewust pijn doet. Iemand die jou niet op een zondagmiddag inruilt voor een ander en jou gedesillusioneerd achter laat. Is hij dat voor jou? Dan zou jij er direct voor gaan...


Ik ga deze brief afronden, de tranen rollen ongetwijfeld over mijn wangen, ik ken mezelf... het verdriet zit diep, heel diep. Ik heb tegen je kunnen zeggen wat ik je nog wilde zeggen en kan alles nu ook een plekje gaan geven. Het is voor mij hiermee nu ook afgerond. Ik ben oprecht blij voor je dat je thuis alles weer rustig hebt weten te krijgen. Laat de hoge prijs die ik moet betalen niet voor niets zijn geweest en ga voor het hoogst haalbare in de liefde, in je relatie JW. Ik weet sinds twee jaar hoe echt 'houden van' hoort te voelen en hoe mooi het is dat te mogen ervaren.

Liefs, jouw M. 

07 September 2018 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

mei 2018

Vervolg 3
Vervolg 2
Vervolg 1
Brief